Pivní guláš
Recept na přípravu pivního guláše
350 g cibule
700 g hovězí kližky
3 lžičky sladké papriky
sůl
3 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
2 dl světlého piva
hladká mouka
sádlo
voda
Příprava:
Na lžíci sádla necháme zhnědnout drobně nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme takzvaně zatáhnout (počkáme, dokud nezíská šedou barvu). Potom zalijeme přibližně 1 litrem vody a dusíme asi 40 minut. Po této době by mělo být maso téměř měkké a voda vyvařená na hustý sos. Přidáme papriku, česnek, hořčici a sůl, podlijeme pivem a dusíme ještě 15 minut, ale pečlivě hlídáme, aby se guláš nepřipaloval. Jakmile je maso pěkně měkké zaprášíme moukou, zalijeme požadovaným množstvím vody a krátce provaříme. Podáváme s čerstvým chlebem (nebo si prostě dejte přílohu, na kterou máte chuť).
Jako příloha je ideální čestvý chléb