• Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce
  • Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce
HomeAktualityNejlepší pivo točí Tomáš Krčmář z pražského Lokál ...
Předchozí Další

Nejlepší pivo točí Tomáš Krčmář z pražského Lokál Hamburk

Posted by: Adam Pivon , Červen 18, 2021

Vítězem soutěže, kterou pro nejlepší výčepní každoročně pořádá Plzeňský Prazdroj, se stal Tomáš Krčmář z pražské restaurace Lokál Hamburk. Po roční pauze spojené s omezením provozu  hospod a restaurací se tak s jejich otevřením vrací i soutěž Pilsner Urquell Master Bartender. O titulu nejlepšího výčepního za rok 2020 se v rámci odloženého finále rozhodovalo 16. a 17. června v plzeňském pivovaru. Výčepní legendou se stal Václav Bašta z restaurace U zlatého tygra a novým členem exkluzivního klubu Honorary Connoisseur fyzioterapeut profesor Pavel Kolář.

V dovednostech výčepního řemesla a znalostech historie a výroby plzeňského piva se utkalo 34 finalistů, kteří vzešli z 5 regionálních kol. Ta proběhla ještě v loňském roce, dvoudenní celonárodní finále bylo ale vzhledem k vládním opatřením možné uspořádat až nyní. Předchozí vítěz Simon Balonek tak kraloval o celý rok déle.

Uspět v soutěži, která se konala již po patnácté, není snadné. Tomáš Krčmář, který nakonec stanul na první příčce stupně vítězů, však dosáhl skvělého výsledu ve všech sledovaných disciplínách a konkurenci nechal daleko za sebou. Ukázal, že samotné umění načepovat dokonalé pivo na vítězství nestačí.

„Součástí finálové soutěže je také slepá degustace různých pivních značek. Vítěz zároveň musí prokázat své znalosti z oblasti výroby a historie piva a správné péče o něj. A skutečný profesionál by navíc měl umět pivo nejen bezchybně načepovat, ale také ho správně naservírovat a komunikovat se zákazníkem. Skvělé výkony všech výčepních naštěstí ukazují, že ani po delší pauze svoje řemeslo nezapomněli a že jsou připraveni zase naskočit zpátky,“ vysvětluje emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje a předseda odborné poroty Václav Berka.

Druhé místo v soutěži obsadil Beno Jeřábek z restaurace Vyhlídka Karlštejn. Pomyslný bronz pak získal Bronislav Klus z brněnského hostince U Bláhovky. Patnáctý vítěz soutěže Pilsner Urquell Master Bartender obdržel již tradičně památeční trofej, možnost absolvovat cestu po evropských hospodách a restauracích čepujících tankové pivo Pilsner Urquell v doprovodu sládka Václava Berky, a především možnost uvařit si vlastní pivní várku ve zkušebním minipivovaru v Plzeňském Prazdroji. Tím největším oceněním je ale pro mistra výčepního prestiž, kterou vítězství v soutěži přinese jemu i „jeho“ restauraci. Titul Master Bartender je totiž pro hosty zárukou, že si v restauraci vychutnají plzeňský ležák v té nejvyšší kvalitě od opravdového mistra této profese.

Spolu se soutěží o nejlepšího výčepního proběhla také soutěž o Nejsympatičtějšího mistra výčepního. Vítězkou boje o přízeň čtenářů se stala Veronika Hošková z Rotunda Lounge Café v Hradci Králové. „Nedílnou součástí umění výčepního je i komunikace s hosty a charismatické vystupování. Mnoho lidí se do hospody kromě skvěle načepovaného piva vrací právě za svým oblíbeným výčepním. Často je to člověk, který je nám nablízku, aby nás vyslechl a podebatoval s námi, a štamgasti se s ním často dělí o své starosti i radosti,“ dodává Václav Berka.

V rámci slavnostního galavečera udělil Pilsner Urquell také dvě prestižní ocenění. Prvním z nich je Výčepní legenda, kterou letos získal Václav Bašta, který působí v pražské restauraci U Zlatého tygra. Cena je určena výčepním, kteří se své profesi věnují s vášní po celý svůj profesní život.

Druhým prestižním oceněním, které Plzeňský Prazdroj každoročně předává, je titul Honorary Connoisseur. Ten je určený významným osobnostem, které se dlouhodobě a nezávisle zasazují o šíření slávy plzeňského piva doma i ve světě. V letošním roce přibyl do tohoto exkluzivního „klubu“ profesor Pavel Kolář. „Z udělení titulu Honorary Connoisseur mám ohromnou radost, je to pro mě veliká čest. Coby člen správní rady Centra Paraple vím, kolik toho Pilsner Urquell dělá pro lidi s poškozením míchy. A jsem hrdý na to, že můžu být součástí těchto dvou světů, medicíny a pivovarnictví, kterými jsme se my Češi dokázali proslavit i v zahraničí,“ říká fyzioterapeut Pavel Kolář.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender se konala již popatnácté. Je určená všem výčepním, barmankám a barmanům, kteří dokonale ovládají svoje řemeslo, dělají ho s láskou a sdílí nadšení pro plzeňský ležák Pilsner Urquell. Jejím hlavním cílem je rozvoj profese výčepních a posilování její prestiže, stejně jako zvyšování kvality čepovaného piva a úrovně pivní kultury v České republice

 

Štítky: Pilsner Urquell Master Bartender, pivovar, Plzeňský Prazdroj, U Zlatého tygra

Share!
Tweet

Adam Pivon

About the author

Comments are closed.

Popular
Recent
Comments
  • Festival minipivovarů na Pražském hradě

    Červen 1, 2015

    Do Jarošova se po letech vrátí výroba piva

    Duben 1, 2015

    Český pivní festival 2015

    Květen 6, 2015
  • Prazdroj si stěžuje na růst cen surovin a obalů ...

    Říjen 17, 2021

    Top točená plzeň, nejlepší hospody ČR

    Srpen 9, 2021

    Produkce piva se začíná po pandemii pomalu stabili ...

    Srpen 3, 2021
  • Dobrý den je tato nabídk a ještě aktuální?

    Září 2, 2015

    Jsem zvedavý jaké bude složení, tenkrát pivo asi j ...

    Září 1, 2015

    K pití to asi už nebude, ale zajimý kousek do muze ...

    Září 1, 2015

Tag Cloud

akcie Anheuser Busch Inbev SA Baník Ostrava Cool plechovky ovocné pvo Diageo heineken Johnnie Walker Karolina Oktobeerfest knihy minipivovar na čepu Oktoberfest Pilsner Urquell Master Bartender piv piva pivaři pivní pivních pivní plechovky Pivní značka Pivo pivotéka pivovar pivovar Budvar pivovar Konrad Pivovary Pivovary Staropramen pivovar černá hora pivovarů pivo zlatý bažant pivu Plzeňský Prazdroj práce Radegast SABMiller plc sládci sládkové U Zlatého tygra

Archivy

  • Říjen 2021
  • Srpen 2021
  • Červenec 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Březen 2021
  • Únor 2021
  • Prosinec 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Říjen 2019
  • Květen 2017
  • Březen 2017
  • Únor 2017
  • Prosinec 2016
  • Listopad 2016
  • Září 2016
  • Srpen 2016
  • Červenec 2016
  • Červen 2016
  • Květen 2016
  • Duben 2016
  • Březen 2016
  • Únor 2016
  • Leden 2016
  • Listopad 2015
  • Říjen 2015
  • Září 2015
  • Srpen 2015
  • Červenec 2015
  • Červen 2015
  • Květen 2015
  • Duben 2015
  • Březen 2015
  • Únor 2015
  • Listopad 2014
  • Říjen 2014
  • Září 2014
  • Červenec 2014
  • Červen 2014
  • Květen 2014
  • Únor 2013

Menu

Copyright © 2000-2020 Pivovar.sk, Pracovné ponúky v ČR: Atraktivní práce
Alkohol vždy treba piť s mierouu.