• Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce
  • Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce
HomeVysoký Chlumec

Vysoký Chlumec


Název: Vysoký Chlumec Ulice: Vysoký Chlumec 29
Provozovatel: Pivovary Lobkowicz a. s. Město: Vysoký Chlumec
Vlastník: CEFC (Čína) PSČ: 262 52
Ředitel: Zdeněk Radil Web: www.pivovar-vysokychlumec.cz
Sládek: Pavel Bekeni Email: info@pivovar-vysokychlumec.cz
Založen: 1474 Telefon: +420 318 401 311
Výstav (hl): ???
Značky piva: Vévoda, Chlumecký Vít, Max X., Démon, Chlumecká desítka, Markýz,IPA Flying Cloud, Lobkowicz Premium Ale, Lobkowicz Premium Pšeničný
Vysoký Chlumec

Vysoký Chlumec

Pivovar Vysoký Chlumec  – první zmínky o vaření piva ve Vysokém Chlumci pocházejí již z roku 1466. Od roku 1474 byl majetkem roudnické větve tradičního českého šlechtického rodu Lobkowiczů, který jej s přestávkami v letech nesvobody vlastnil až do roku 2006. V současné době je pivovar v majetku společnosti Pivovary Lobkowicz, společnosti ryze české, usilující o návrat a další rozvoj tradice českého pivovarnictví.

První dochovaný popis pivovaru ve Vysokém Chlumci je z roku 1611 – už tehdy měl pivovar dvě varny. První detailní popis technologie vaření piva pochází z roku 1642. Roku 1652 prošel pivovar, zdevastovaný po třicetileté válce, rozsáhlou rekonstrukcí. Pivo vyráběné ve vysokochlumeckém knížecím pivovaru mívalo po staletí skvělou pověst.

V letech 1939–1945 a 1948–1992 neměli Lobkowiczové možnost pivovarem disponovat. Až teprve v roce 1992 získali pivovar zpět v restituci. Ihned poté investovala rodina Lobkowiczů značné prostředky do modernizace a inovace vaření piva ve Vysokém Chlumci. Po těchto úpravách získalo chlumecké pivo zpět kvalitu, která ho proslavila v minulosti.

Nový vlastník, společnost Pivovary Lobkowicz, hodlá i v budoucnosti dbát na to, aby si piva z vysokochlumeckého pivovaru udržela svůj osobitý styl a jakost. Věří, že bohatství českého pivovarnictví spočívá v osobitém charakteru jednotlivých pivovarů a v rozmanitosti, která tak sama přirozeně vzniká. Při vaření piva všichni bez vyjímky respektují charakter značek a produktů a ctí řemeslo. Pivo se vaří podle tradičních receptur za použití kvalitních surovin a pečlivě dodržovaných osvědčených postupů. Jen tak vznikají opravdová, nešizená piva.

 





 


Menu

Copyright © 2000-2020 Pivovar.sk, Pracovné ponúky v ČR: Atraktivní práce
Alkohol vždy treba piť s mierouu.