Pivovarský tokáň
Pivovarský tokáň
600 g kýty, nebo plece
2 cibule nakrájet na drobné kostičky
5 stroužků česneku
1 feferonka
4 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
1 gulášová kostka nebo masox
1 lžička sladké papriky,
2 dcl světlého 10 ° piva
1 zelená, nebo červená paprika
sůl a sýr na strouhání k posypání
Maso nakrájet na nudličky a orestovat na 2 cibulích osmahlých dohněda.
Přidáme 3 lžíce hladké mouky a pečlivě promícháme. Přidáme gulášovou kostku a maso podlijeme vodou.
Maso dále osolíme, přidáme lžičku mleté sladké papriky, rozetřený česnek, pivo a dusíme doměkka.
Papriku nakrájíme na proužky, feferonku na malé kousíčky a 5 minut před koncem vaření přidáme k masu.
Při servírování můžeme posypat strouhaným sýrem.
Podáváme s houskovým knedlíkem pečivem nebo rýží.