• Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce
  • Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce
HomeAktualityNejlépe načepovat Kozla umí Tereza z Olomouce
Předchozí Další

Nejlépe načepovat Kozla umí Tereza z Olomouce

Posted by: Adam Pivon , Červen 12, 2021

Nejlépe letos načepovat Kozla umí Tereza Petřvalská, výčepní z restaurace Kozlovna v Olomouci. Ve finále porazila patnáct výčepních z celé republiky a stala se tak držitelkou ocenění Kozel Mistr výčepní 2021.

 Ve finále soutěže Kozel Mistr výčepní se spolu utkalo šestnáct finalistů, kteří vzešli z dvanácti regionálních kol, která proběhla ještě v loňském roce. Všichni finalisté museli prokázat nejen své dovednosti v čepování perfektní hladinky s bohatou krémovou pěnou, ale také ukázat, že umí skvěle pečovat o pivo. Každý Mistr výčepní by měl znát správnou techniku i styly čepování, vědět, jakou teplotu a tlak pivo potřebuje a zároveň znát i zajímavosti z pivní historie.

Podle odborné poroty ve všech těchto disciplínách excelovala Tereza Petřvalská, výčepní z Kozlovny v Olomouci. „Chtěla jsem zažít atmosféru soutěže a porazit své kolegy z naší Kozlovny. Když jsem vyhrála, naplnil mě neuvěřitelný pocit štěstí. Byl to splněný sen,“ komentuje vítězka Tereza Petřvalská. A zároveň vyzývá milovníky piva, aby teď, když jsou hospody zase otevřené, zavítali do své oblíbené hospůdky nebo restaurace, dali si jedno orosené a pozdravili svého výčepního, který se na ně celou dobu těšil. Vítězka získala památeční dřevěnou trofej s Kozlem, spolu s koženou zástěrou a pivem na celý rok zdarma.

Druhou příčku obsadil Daniel Novák z pražské Krymlovské Hospody, třetí místo patří Anně Juránkové z Kozlovky v Hradci Králové. Účast v soutěži dodává prestiž nejen samotným výčepním, ale i podniku, ve kterém soutěžící pracuje, což potvrzuje i Matěj Kučera, majitel Kozlovky v Hradci Králové: „Výčepní, který si prošel soutěží, je pro návštěvníky naší restaurace zárukou, že si u nás vychutnají pivo v té nejvyšší možné kvalitě. A to dokonce od opravdového mistra této profese. Jsme proto velmi rádi, že náš zástupce v soutěži uspěl, byla to pro nás po delší pauze velká vzpruha.“

Soutěž Kozel Mistr výčepní se koná od roku 2019. Finále loňského druhého ročníku, přesunutého kvůli pandemii koronaviru na letošní rok, nyní probíhalo za přísných hygienických podmínek a bez přístupu veřejnosti ve venkovních prostorách Sázavské Kozlovny. Podobné pro oba ročníky ale je, že první příčky soutěže Kozel Mistr výčepní zatím vždy obsadily ženy. „Naše pivo je tu pro všechny! Kozel je výjimečný tím, že chutná téměř všem milovníkům piva, ale právě u žen se těší zvláštní oblibě. To se pravděpodobně odráží i na Mistryních výčepních. Jsme rádi, že pomáháme bořit stereotypy o pivu jako o výhradně mužské záležitosti,“ uzavírá Vojtěch Homolka, sládek Velkopopovického Kozla.

S dlouhodobou úctou k řemeslu dbají ve Velkých Popovicích nejen na uchování a rozvoj tradičních pivovarských dovedností, které historicky stojí za úspěchem českého piva, ale podporují i profese, která se věnují péči o pivo poté, co opustí brány pivovaru. Asi nejdůležitější z nich je právě řemeslo výčepního. Hlavním cílem soutěže Kozel Mistr výčepní je nejen osvěta mezi výčepními, rozvoj této profese a posilování její prestiže, ale především podpora kvality čepovaného piva a úrovně pivní kultury v České republice.

Zdroj: Plzeňský Prazdroj 

 

 

Share!
Tweet

Adam Pivon

About the author

Comments are closed.

Popular
Recent
Comments
  • Festival minipivovarů na Pražském hradě

    Červen 1, 2015

    Do Jarošova se po letech vrátí výroba piva

    Duben 1, 2015

    Český pivní festival 2015

    Květen 6, 2015
  • Prazdroj si stěžuje na růst cen surovin a obalů ...

    Říjen 17, 2021

    Top točená plzeň, nejlepší hospody ČR

    Srpen 9, 2021

    Produkce piva se začíná po pandemii pomalu stabili ...

    Srpen 3, 2021
  • Dobrý den je tato nabídk a ještě aktuální?

    Září 2, 2015

    Jsem zvedavý jaké bude složení, tenkrát pivo asi j ...

    Září 1, 2015

    K pití to asi už nebude, ale zajimý kousek do muze ...

    Září 1, 2015

Tag Cloud

akcie Anheuser Busch Inbev SA Baník Ostrava Cool plechovky ovocné pvo Diageo heineken Johnnie Walker Karolina Oktobeerfest knihy minipivovar na čepu Oktoberfest Pilsner Urquell Master Bartender piv piva pivaři pivní pivních pivní plechovky Pivní značka Pivo pivotéka pivovar pivovar Budvar pivovar Konrad Pivovary Pivovary Staropramen pivovar černá hora pivovarů pivo zlatý bažant pivu Plzeňský Prazdroj práce Radegast SABMiller plc sládci sládkové U Zlatého tygra

Archivy

  • Říjen 2021
  • Srpen 2021
  • Červenec 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Březen 2021
  • Únor 2021
  • Prosinec 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Říjen 2019
  • Květen 2017
  • Březen 2017
  • Únor 2017
  • Prosinec 2016
  • Listopad 2016
  • Září 2016
  • Srpen 2016
  • Červenec 2016
  • Červen 2016
  • Květen 2016
  • Duben 2016
  • Březen 2016
  • Únor 2016
  • Leden 2016
  • Listopad 2015
  • Říjen 2015
  • Září 2015
  • Srpen 2015
  • Červenec 2015
  • Červen 2015
  • Květen 2015
  • Duben 2015
  • Březen 2015
  • Únor 2015
  • Listopad 2014
  • Říjen 2014
  • Září 2014
  • Červenec 2014
  • Červen 2014
  • Květen 2014
  • Únor 2013

Menu

Copyright © 2000-2020 Pivovar.sk, Pracovné ponúky v ČR: Atraktivní práce
Alkohol vždy treba piť s mierouu.