• Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce
  • Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce

Hovězí guláš s tmavým pivem


Čas přípravy: 180 min
Počet porcí: 4 porce

Suroviny k přípravě139-hovrz-gul-1364244482

Hovězí zadní: 1 kg (nakrájené na kostky)
Pivo tmavé: 500 ml
Vývar hovězí: 150 ml
Cibule: 2 ks (velké, nakrájené na kolečka)
Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce
Paprika sladká: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený)
Cukr: 2 kávové lžičky
Mouka hladká: 1 polévková lžíce
Ocet vinný červený: 1 polévková lžíce
Tymián: 1 kávová lžička
Bobkový list: 2 ks
Sůl
Pepř

 

Postup přípravy:
Ve velkém kastrole opečeme zprudka na oleji kousky hovězího masa.Pak je z kastrolu vyjmeme, teplotu snížíme a přidáme česnek, cukr a cibuli.Několik minut mícháme a opékáme.

Přidáme mouku, dále asi 1 minutu zapražíme a začneme přilívat vývar a pivo.Vaříme a mícháme až omáčka zhoustne.

Maso vrátíme do kastrolu,přilijeme ocet,tymián, papriku,bobkový list, sůl a pepř. Kastrol přiklopíme a dusíme na mírném ohni asi 2,5 hodiny do změknutí masa.

Bobkový list vyndáme z omáčky, pokrm ochutnáme a případně dokořeníme.

Guláš servírujeme nejlépe s houskovým knedlíkem, nebo pečivem.

Menu

Copyright © 2000-2020 Pivovar.sk, Pracovné ponúky v ČR: Atraktivní práce
Alkohol vždy treba piť s mierouu.