• Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce
  • Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce

Grilované kotlety s pivem


Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem

Suroviny pro 4 porce:ořez

4 ks vepřových kotlet á 250 g

mořská sůl

pepř

Suroviny na marinádu:

0,35 l světlého piva Velkopopovický Kozel 11°

100 ml tmavého rumu

30 g javorového sirupu

30 g sojové omáčky

30 g limetkové šťávy

3 stroužky česneku

1 lžička mletého zázvoru

1 chilli paprička sušená

1 lžička čerstvého tymiánu

1 lžička čerstvé majoránky

4 kuličky nového koření

6 kuliček černého pepře

1 lžička mleté skořice

1/2 lžičky muškátového oříšku

2 bobkové listy

Postup na marinádu:

Do misky nalijeme pivo, rum, javorový sirup, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Vmícháme nastrouhaný česnek a muškátový oříšek, nasekanou majoránku s tymiánem a dále zázvor, chilli, skořici. A přidáme v hmoždíři podrcený pepř, nové koření a bobkový list. Vše dobře promícháme.

Postup:

Vepřové kotlety vložíme do misky s částí marinády a zbytkem marinády zalijeme, tak aby kotlety byly ponořené. A uložíme přes noc na chladném místě.  Naložené maso necháme v chladném prostředí odležet

nejlépe do druhého dne.

Venkovní gril rozehřejeme na střední teplotu.

Kotlety vyjmeme z marinády, necháme okapat a položíme vedle grilu a než se zahřeje, necháme je odpočinout po dobu 15 až 20 minut. Maso osolíme a opepříme. Kotlety grilujeme po obou stranách podle jejich tloušťky asi 5 až 6 minut.

Před podáváním nechte hotové kotlety asi 5 minut odpočinout v míse vedle grilu a hojně je zalijte extra panenským olivovým olejem. Podávejte s bagetou nebo bramborou opečenou na grilu.

 

Menu

Copyright © 2000-2020 Pivovar.sk, Pracovné ponúky v ČR: Atraktivní práce
Alkohol vždy treba piť s mierouu.