Živé pivo je zpět! Přijďte ochutnat!

  • 27.7.2019
  • pivovar.cz

Po dlouhé období 77 let byl areál kláštera cisterciaček v Předklášteří na Brněnsku v oblasti piva absolutně nevyužit. V současné době však pivovar obnovuje svoji výrobu a hodlá se zaměřit zejména na nefiltrovaná živá piva. Zejména má být velká část pozornosti věnována na podzimní ležák Zwickl. Pivovar současně lidem nabídne spodně kvašenou desítku i dvanáctku. Klášterní pivovar Porta Coeli se letos chystá uvařit více než 500 hektolitrů piv a v dalších dvou let by měl svoji výrobu zvýšit až na tři tisíce hektolitrů piv ročně. S pivem se můžete tak setkat na různých místech České republiky, včetně různých hospod a restaurací. Pouze 15 % celkové výroby je v plánu prodávat v lahvích. Tímto způsobem je pak možné pivo prodávat také v maloobchodech. Hlavním cílem celé akce je znovuobnovit dění a konání v areálu celého kláštera. O znovuobnovení činnosti se finančně zasluhuje také samotný řád, který se stal přímo pronajímatelem budovy. Dokonce je prokázáno, že lidé po něčem takovém touží, a že mají být tímto způsobem upokojeny jejich potřeby. Snahou je též přilákat lidi z domů přímo do areálu kláštera a ukázat jim, jak jsou doposud nevyužité prostory krásné a velké. Ačkoliv je konkurence v dané oblasti celkem široká, nově otevřený pivovar o konkurenci nemá obavy. Jde zejména o konkurování průmyslovým pivovarům.    

Živé pivo je zpět! Přijďte ochutnat!