O pivu a pivovarech

Podívejte se, jaká je v tuzemsku spotřeba piva

Podívejte se, jaká je v tuzemsku spotřeba piva

24.5.2018

Hned na úvod je nutné říci, že spotřeba piva v tuzemsku poněkud upadává, ovšem co se týče exportu, tak rozhodně k žádnému úpadku nedochází. Je to patrné z výsledků, kdy produkce pro tuzemský trh poklesla minulý rok o 2, 1 procent.


Číst dál

Jak vám chutnalo chřestové pivo?

Jak vám chutnalo chřestové pivo?

22.5.2018

Chřestové pivo patří každoročně k potěšení Chřestových slavností. A protože je chřest velice zdravý prospěšný, dalo by se předpokládat, že zdravé je také pivo, které chutná po chřestu. Přesto, že se tradičně s chřestem spojují zejména vinné speciality, pivo by mělo být také každoroční součástí těchto oslav.


Číst dál

Domažlický pivovar se dočká významné přestavby

Domažlický pivovar se dočká významné přestavby

14.5.2018

Domažlický pivovar se dočká nových úprav, díky kterým se pivovar rozšíří zejména o nové komunitní centrum a celá přestavba se tak vyšplhá na zhruba 114 milionů korun. Celou úpravu provede společnost Metrostav a celá akce je dotována asi 90 % z celkových nákladů projektu.


Číst dál

Pivo aktuálně: Tankové pivo překonává sudové

Pivo aktuálně: Tankové pivo překonává sudové

7.5.2018

Výzkumy ukázaly, že kolem 60 % piva lidé vypijí doma. Dalo by se tedy konstatovat, že trh se sudovým pivem je poněkud na ústupu. Naproti tomu však podíl tankového piva roste, a dokonce jej nabízí více než 1 200 hospod a restaurací v České republice.


Číst dál

Je Bernard s jeho reklamou trefný? Nebo jenom provokuje?

Je Bernard s jeho reklamou trefný? Nebo jenom provokuje?

3.5.2018

Bernard se poslední dobou na poli marketingu stává poněkud kontroverzním pivovarem. Humpolecký pivovar nejdříve na svoji značku upozornil pin-up dívkami, které představovaly například černou dvacítku či polotmavou dvanáctku. Ačkoliv by se dalo říci, že nešlo o nic závažného, reklama nebyla vyhodnocena příliš pozitivně. Hlavním důvodem byly údajné rasistické sklony reklamy a velice aktivně zareagovaly také feministky.


Číst dál

Je libo pivo z roku 1560? Prosím…

Je libo pivo z roku 1560? Prosím…

28.4.2018

Originalitě se meze nekladou, a to ani v pivním světě. Proto se rozhodl pražský pivovarník uvařit pivo tak, jak se vařilo v roce 1560. Jedná se o třináctistupňový speciál, který je pouze z jalovce, soli, nevyšlechtěného divokého chmelu a kvasnic. Bohužel hygienické podmínky mu nedovolily použít vodu z potoka, jak tomu bylo v roce 1560.


Číst dál

Vyskládejte si velkou květinovou mandalu a ochutnejte pivní novinku

Vyskládejte si velkou květinovou mandalu a ochutnejte pivní novinku

27.4.2018

Každé správné jaro by mělo přinést nějakou novinku a pokud je ze světa piva, o to lépe. Zcela atraktivní novinku z řady příchutí Birell Botanicals – Jablko se zázvorem – mohou ochutnat výletníci, kteří v květnu navštíví některé z pěti českých turisticky oblíbených míst. Kromě této ochutnávky jsou pro příznivce připraveny akce i další zajímavý program včetně soutěží o ceny.


Číst dál

Pilsner Urquell překročil hranici milionu hektolitrů

Pilsner Urquell překročil hranici milionu hektolitrů

26.4.2018

Piva z Plzeňského Prazdroje jsou značně oblíbená, a to nejenom v České republice, ale samozřejmě také v zahraničí. Důkazem je skutečnost, že Plzeňský Prazdroj v loňském roce prodal v zahraničí přes 4 miliony hektolitrů piv, tedy o 8 procent více než v roce 2016. Dařilo se však nejenom samotnému vývozu, ale také licenční výrobě. Ta dle důvěrných zdrojů vzrostla téměř o 13 procent na 2,6 milionu hl.


Číst dál

Český hokej? Jedině s Plisner Urquell

Český hokej? Jedině s Plisner Urquell

23.4.2018

Společná chuť vítězství, tak lze nazvat propojení Českého hokeje a piva Pilsner Urquell. Značka piva Pilsner Urquell bude letos totiž hlavním partnerem české hokejové reprezentace, a proto přichází s novou kampaní.


Číst dál

Právovárečníci mají nového člena klubu

Právovárečníci mají nového člena klubu

18.4.2018

Stal se jím šéf party prazdrojských bednářů Josef Hrůza. Byla oceněna především jeho celoživotní věrnost tradičnímu pivovarskému řemeslu a Plzeňskému Prazdroji. Dvaašedesátiletý Josef Hrůza zde pracuje již od svého vyučení. A tak se tímto právoplatným členem nemohl stát nikdo jiný.


Číst dál