O pivu a pivovarech

Ztráty pivovarů díky pandemii budou více jak 5 mld. Kč

Ztráty pivovarů díky pandemii budou více jak 5 mld. Kč

28.7.2020

Tuzemsko pivovarnictví kvůli koronaviru a souvisejícím vládním opatřením eviduje za březen až květen ztrátu přes 4,7 miliardy korun. Vyplývá to ze studie Centra ekonomických a tržních analýz (CETA). Největší dopady měla zavřená gastronomická zařízení, prodej piva v nich v uvedeném období klesl o 55 procent, respektive o 728 tisíc hektolitrů.


Číst dál

Rozhovor: obchodním ředitelem Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz

Rozhovor: obchodním ředitelem Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz

22.5.2020

Obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz miluje vodní sporty. „První týdny krize jsem si připadal jako při neskutečné jízdě na ohromné a nekončící vlně, která ještě ke všemu měnila směr. Byl to velký adrenalin,“ ohlédl se muž z čela nejslavnějšího českého pivovaru za pandemickou zavíračkou hospod a restaurací.


Číst dál

Kvasnicový tmavý ležák od Bernarda získal Zlatou pivní pečeť

Kvasnicový tmavý ležák od Bernarda získal Zlatou pivní pečeť

9.3.2020

Je jiný a chutná. Kvasnicový tmavý ležák Rodinného pivovaru Bernard získal Zlatou pivní pečeť, prestižní českou pivovarnickou cenu. Úspěchy má i z jiných soutěží, včetně zahraničních.


Číst dál

Bernard dá účastníkům hackathonu pivo na rok zdarma

Bernard dá účastníkům hackathonu pivo na rok zdarma

4.2.2020

Dobrovolníci, kteří se podíleli na vzniku e-shopu dálničních známek, nakonec nepřijdou úplně zkrátka. Každý z asi šedesáti účastníků hackathonu získá Bernardovu cenu, tedy pivo na rok zdarma.


Číst dál

České pivní FORUM 2020

České pivní FORUM 2020

15.1.2020

Pivo Bier Ale FORUM se proměňuje na České pivní FORUM 2020. Díky podpoře národního pivovaru Budějovický Budvar se od 28. do 30. ledna 2020 představí v Kongresovém centru Praha řada zahraničních řečníků. Konference pro profesionály z oboru pivovarnictví se zaměří na tři hlavní témata:  Prodej craft piva, Zákonitosti pivního trhu (obaly, logistika, marketing) a současné trendy ve vaření piva (suroviny, technologie, kontrola kvality).


Číst dál