• Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce
  • Úvod
  • Aktuality
  • Prodej piva
  • Pivovary
    • Top 25
    • Seznam pivovarů
    • Exkurze
    • Zařízení pro pivovary
    • Sladovny
  • Pivo
    • Cena piva
    • Citáty o pivu
    • Výčepní technika
    • Hospody, pivnice, restaurace
    • O pití piva
    • Druhy piva
    • Čepování piva
    • Belgické pivo
    • Desperados beer
    • Lobkowicz Premium
    • Paulaner beer
    • Starobrno Medium
    • Starobrno Ležák
    • Starobrno tradiční
  • Komodity
    • Slad
    • Chmel
    • Kvasinky
    • Voda
  • E-shop
    • Dárkové předměty
    • Reklamní předměty
    • Literatura
  • Recepty
    • Pivní guláš
    • Kančí pečeně se šípkovou omáčkou
    • Grilované kotlety s pivem
    • Hovězí guláš s tmavým pivem
    • Kozlova pivní sekaná
    • Teplá pivní pomazánka
    • Pivní bramborák s uzeným masem
    • Kyselica s pivem a uzeným masem
    • Pivní topinky
    • Buřty na pivě
    • Pivovarský tokáň
    • Švédské masové kuličky
    • Čaj z chmelových šištic
  • Zábava
    • Akce
    • Fotogalerie
    • Vtipy
    • Historické fotky
    • Video
    • Pivní tácky
    • Půllitry
  • Kontakt
    • Práce
HomeAktualityProgram Bezpečné restaurace
Předchozí Další

Program Bezpečné restaurace

Posted by: Adam Pivon , Červen 13, 2021

Pivovary a další partneři programu již zajistili, že se tisíce provozoven v zemi zapojily a staly se z nich “Bezpečné restaurace”. A každý den přibývají stovky dalších.

 

“Sice poněkud nečekaně a narychlo, ale ode dneška se otevírají i vnitřní prostory hospod, restaurací a dalších gastronomických zařízení. Máme samozřejmě radost, že konečně po mnoha měsících mohou podnikatelé v gastronomii začít opět rozbíhat své podnikání, byť stále s jistými omezeními. A zejména jsme rádi, že již několik týdnů s nimi pečlivě připravujeme a komunikujeme program Bezpečná restaurace. Tisíce podniků se již zapojily a denně se přidávají další. A bez ohledu na konkrétní a měnící se požadavky vlády a hygieniků se tak staly bezpečnými pro hosty I jejich personál”, říká Martina Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven.

 

„Ode dneška spouštíme i připravenou kampaň Bezpečná restaurace, která má centrální slogan „Děkujeme, že se chováte zodpovědně“ a která bude probíhat na venkovních plochách a sociálních sítích,“ říká dále Martina Ferencová.  „Klíčovou součástí programu je pak pokračující distribuce materiálů do provozoven a školení jejich personálu. Do tohoto procesu se zapojily nejen naši členové, tedy pivovary, ale i další partneři. Chci jim tímto poděkovat za jejich podporu. Všichni rozvážejí letáky, samolepky a další materiály do provozoven po celé republice, školí své obchodní zástupce a předávají tak dále informace o programu.“

„Provozovnu, která se do programu zapojila, by hosté nejsnáze měli poznat podle letáku nebo samolepky „Jsme bezpečná restaurace“ na dveřích“, říká Ferencová. A dodává: „Partneři programu se nejen zapojili do distribuce materiálů a aktivace provozoven, ale také finančně podpořili produkci kampaně a výrobu všech potřebných materiálů, případně nám zdarma poskytli mediální plochy. Bez jejich podpory by projekt nemohl být připraven v takové kvalitě a rozsahu.“

 2021-06-image2.png

 

Program Bezpečná restaurace je zaměřen jak na provozovatele, tak na hosty. Pro provozovatele je jeho základem kontrolní seznam úkonů, které v průběhu provozu dodržují. Je mezi nimi například pravidelná důkladná dezinfekce všech prostorů a povrchů, dezinfekce výčepního skla, zvýšená frekvence větrání uzavřených prostor či zajištění dostatku dezinfekce pro hosty na vybraných místech v podniku.

Pro hosty je základem 6 doporučení, jak se mají či nemají chovat, aby snížili riziko přenosu viru. Patří mezi ně například dodržování omezení počtu lidí u stolu, dezinfekce rukou, nesdílení brček a příborů či omezení hlasitých projevů a zpěvu.

 2021-06-image3.png 

 

Obsah programu Bezpečná restaurace byl připraven ve spolupráci s hygieniky a epidemiology.

„Máme všichni jeden společný cíl – a tím je udržet hospody bezpečné a trvale otevřené. Víme, že virus nezmizel. Ale můžeme se naučit s ním žít a fungovat, a to i v oblasti gastronomie. Opakované otevírání a zavírání je pro gastro segment naprosto zničující. Bezpečná restaurace, samoregulační program nezávislý na politických změnách a rozhodnutích, je návodem a cestou, jak toho dosáhnout,“ říká Luboš Kastner, šéf gastro sekce Asociace malých a středních podniků, garanta a spolutvůrce projektu Bezpečná restaurace.

 

Partnery programu jsou:

2021-06-image4.png

2021-06-image5.png

Share!
Tweet

Adam Pivon

About the author

Comments are closed.

Popular
Recent
Comments
  • Festival minipivovarů na Pražském hradě

    Červen 1, 2015

    Do Jarošova se po letech vrátí výroba piva

    Duben 1, 2015

    Český pivní festival 2015

    Květen 6, 2015
  • Prazdroj si stěžuje na růst cen surovin a obalů ...

    Říjen 17, 2021

    Top točená plzeň, nejlepší hospody ČR

    Srpen 9, 2021

    Produkce piva se začíná po pandemii pomalu stabili ...

    Srpen 3, 2021
  • Dobrý den je tato nabídk a ještě aktuální?

    Září 2, 2015

    Jsem zvedavý jaké bude složení, tenkrát pivo asi j ...

    Září 1, 2015

    K pití to asi už nebude, ale zajimý kousek do muze ...

    Září 1, 2015

Tag Cloud

akcie Anheuser Busch Inbev SA Baník Ostrava Cool plechovky ovocné pvo Diageo heineken Johnnie Walker Karolina Oktobeerfest knihy minipivovar na čepu Oktoberfest Pilsner Urquell Master Bartender piv piva pivaři pivní pivních pivní plechovky Pivní značka Pivo pivotéka pivovar pivovar Budvar pivovar Konrad Pivovary Pivovary Staropramen pivovar černá hora pivovarů pivo zlatý bažant pivu Plzeňský Prazdroj práce Radegast SABMiller plc sládci sládkové U Zlatého tygra

Archivy

  • Říjen 2021
  • Srpen 2021
  • Červenec 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Březen 2021
  • Únor 2021
  • Prosinec 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Říjen 2019
  • Květen 2017
  • Březen 2017
  • Únor 2017
  • Prosinec 2016
  • Listopad 2016
  • Září 2016
  • Srpen 2016
  • Červenec 2016
  • Červen 2016
  • Květen 2016
  • Duben 2016
  • Březen 2016
  • Únor 2016
  • Leden 2016
  • Listopad 2015
  • Říjen 2015
  • Září 2015
  • Srpen 2015
  • Červenec 2015
  • Červen 2015
  • Květen 2015
  • Duben 2015
  • Březen 2015
  • Únor 2015
  • Listopad 2014
  • Říjen 2014
  • Září 2014
  • Červenec 2014
  • Červen 2014
  • Květen 2014
  • Únor 2013

Menu

Copyright © 2000-2020 Pivovar.sk, Pracovné ponúky v ČR: Atraktivní práce
Alkohol vždy treba piť s mierouu.